Klasa Laser Novosti

Mobirise

 Laser Europa Cup 2019

Na najbolji mogući način - pobjedom - zaključio je 2019. godinu Alec Cvinar, jedriličar Orsana. Osvojio je Laser Europa Cup na Hvaru.

- Prvi dan, 28. prosinca, nismo jedrili zbog jake bure. Iduća dva dana održana su četiri plova, jedan 29. prosinca, a tri 30. prosinca. Oba ta dana jedrilo se po umjerenoj i jakoj buri. Danas, zadnjeg dana, bila je lagana tramuntana. Održan je jedan plov - javio se nakon završetka regate Cvinar, koji je u prvom plovu bio drugi, u drugom i četvrtom najbolji. U trećem plovu je bio treći, a osmi u posljednjem petom plovu.

Najslabiji rezultat se na kraju odbacio, ali i da nije, opet bi najbolji bio u Laseru Standard Orsanovac, koji je uspjeh ostvario u konkurenciji natjecatelja iz šest država (Ukrajina, Crna Gora, Srbija, Njemačka, Slovačka i Hrvatska).

- Uz mene je na moru na Hvaru za vrijeme regate na Hvaru bio od trenera Tomaž Jurišić. Inače, od nedavno surađujem s Jozom Jakelićem, trofejnim splitskim trenerom, koji je na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima osvojio desetke medalja. Prije nastupa na Hvaru bio sam s Jakelićem na pripremama na Malti gdje ću se opet pripremati. Na Maltu se vraćam 5. siječnja - istaknuo je Cvinar, koji nije prvi put na Hvaru podigao pobjednički pokal.

- Jednom sam bio najbolji u konkurenciji jedriličara do 19 godina, zatim jednom u konkurenciji do 21 godine, međutim, sad sam prvi put najbolji u ukupnom poretku, u seniorskoj konkurenciji. Ovo je moj najveći uspjeh na Hvaru - istaknuo je Cvinar.

izvor: Dubrovački vijesnik

Adresa

Ivana Zajca 2
20000 Dubrovnik, Hrvatska

Kontakt

Email: jd-orsan@du.t-com.hr
Phone: +385 (20) 435922
Fax: +385 (20) 435922