Klasa Optimist Novosti

Lapadska Regata

/LAPADSKA REGATA 2020/


6.6.2020 uspješno je organizirana Lapadska regata. Nastupilo je 9 jedriličara/jedriličarki u klasi optimist i dva u klasi laser 4.7. Unatoč slabom vjetru od 5 - 7 čv odjedrena su sva 4 planirana plova za obe klase. Rezultate možete pronaći ovdje. U klasi Laser 4,7 slavila je Ivana Šošić ispred Roberta Chiddentona, dok je u klasi optimist najbolji bio Leo Njirić. Velika borba vodila se za drugo i treće mjesto u kojoj je sudjelovalo pet natjecatelja. Tek je zadnji plov odlučio. Na kraju je drugi bio Damjan Jurišić, a treći Lukas Krile. Imali su isti broj bodova, ali je Damjan bio uspješniji u zadnjem plovu. U konkurenciji jedriličara do 12 godina prvi je bio Marin Domjan.


/datum: 06.06.2020/ /izvor: Jk Orsan/

Mobirise

DUBROVAČKA REGATA U OČEKIVANJU VJETRA

ko ne 'probije' maestral, teško će se jedriti ovog petka. Ali, optimisti su svi na Dubrovačkoj regati za klasu optimist, koja je okupila 58 jedara s hrvatskog juga te se nadaju kako će se poslijepodne ipak održati najmanje jedan plov, možda dva... Splićanin Josip Višić, predsjednik Regatnog odbora, već je bio na moru. Opet će izać malo iza podne, te ako 'probije' maestral, zvat će da i mali jedriličari napuste lučicu Orsan te se upute na regatno polje između Grebena, Kalamote i Dakse.Dubrovačka regata ima veliki koeficijent. Veći ima samo državno prvenstvo. Bodovi iz Dubrovnika su zlata vrijedni. Tko 'puca' visoko, ne smije propustiti nastup u Dubrovniku. U suprotnom ništa od napretka na rang listi Hrvatskog jedriličarskog saveza, a samo najbolji s rang liste imaju poslije mjesto u reprezentaciji te nastupaju na najvećim međunarodnim natjecanjima.

Iako je brojka natjecatelja ove godine 'siromašnija' u odnosu na protekle godine, stigli su svi koji iz regije jug 'pucaju' visoko, a u toj konkurenciji, najboljih optimista iz jedanaest klubova, okušat će se i Orsanovci.

Klub domaćin regate prijavio je Leona Njirića, Lukasa Krilu, Damjana Jurišića, Roka Tomšića, Marina Domijana, Marina Pamuklića, Marka Vladića, Luciju Sebastijan, Vlaha Milića, Bornu Klećka, Luku Žitkovića i Vita Ljepavu. Za 'bitku pod jedrima' ići će i trojac Cavtata, drugog kluba iz najjužnije hrvatske županije (Lucija Krilanović te Josip Brautović i Lovro Radoš).

Prvi s rang liste regije jug HJS-a stigao je u Dubrovnik (Josip Tafra iz Omiša), došao je i drugi (Bepo Duplančić iz splitske Zente)... ukupno osam najboljih iz TOP 10 je na Dubrovačkoj regati. Najmanje tri plova u tri radna dana, regata završava u nedjelju, 13. listopada, potrebna su da regata bude valjana. Naravno, želja svih je da se svaki radni dan održe po tri predviđena plova, a ukolo se održe ukupno četiri i više u tom slučaju će se odbaciti najslabiji plov te posložiti konačni poredak. 

izvor: Dubrovački vijesnik

Adresa

Ivana Zajca 2
20000 Dubrovnik, Hrvatska

Kontakt

Email: jd-orsan@du.t-com.hr
Phone: +385 (20) 435922
Fax: +385 (20) 435922