Trening Regate

Zavirite u trenutno stanje tening lige, ORC svjedodžbe te arhivu rezultata


Jedriličarski klub Orsan, zajedno sa svojim članovima već par godina za redom, organizira „Ligu Orsan“, seriju trening jedrenja.

„Liga Orsan“ je jedinstvena sportsko-jedriličarska manifestacija u kojoj je uključen veliki broj ljubitelja mora i jedrenja u Dubrovniku. Primjer za kvalitetno organiziranog klupskog jedrenja za sportaše ili rekreativce na cijelom Jadranu.


Ova ideja je prepoznata, te vrlo brzo potakla i druge Hrvatske gradove da organiziraju slična natjecanja.
U zimskom periodu, kada je malo službenih regata, Liga Orsan osigurava neophodan kontinuitet jedrenja, koji u velikoj mjeri doprinosi održanju i razvoju jedriličarskih znanja i specifičnih sposobnosti.


Svake godine u lizi nastupa veliki broj klubskih jedrilica, a na svakoj svoje jedriličarsko umjeće prakticira 5 do 7 članova posade, razne životne dobi, jer jedrenje nudi užitak boravka na moru i natjecanja svim generacijama.


U cilju simuliranja uvijeta koji se događaju na najvažnijim regatama, visokog natjecateljskog značenja, ove trening regate se provode u skladu sa najvišim međunarodnim jedriličarskim standardima. Koristi ORC-Club sustav bodovanja, ORC (eng. offshore racing congress) je međunarodno priznati sustav hendikep premjer koji omogućuje pravedno natjecanje različitih tipova jedrilica.


Jedrenja se odvijaju u vremenskom periodu od studenog do svibnja, u kojem se ukupno odjedri oko 15 trening jedrenja. Trening regate traju otprilike do 3h što je , ovisno o snazi vjetra dovoljno za kurs duljine 6-12 nm. Svojim plasmanom na pojedinom treningu, jedrilice osvajaju bodove. Prema niskom bodovnom sustavu proglašava se sveukupni pobjednik.


Pozitivni efekti su jasno vidljivi, sve Dubrovačke posade i krstaši, na svim relevantnim jedriličarskim natjecanjima osvajaju najviša odličja.
Liga Orsan ima višestruku ulogu i značaj, svojim doprinosom promociji jedrenja i Jedriličarskog kluba Orsan, međutim možda bi bilo važnije istaknuti, da ona u velikoj mjeri promovira pomorsku tradiciju, što je kulturološko nasljeđe i obilježje našega Grada.


Mobirise

Aktualne Svjedodžbe

Pregledajte aktualne svjedodžbe
Orsanovih krstaša koji se natječu u trening ligi

Mobirise

Trenutni Poredak

Tablica aktualnog stanja trening lige


Mobirise

Usporedba Krstaša

Usporedite hendikep iz svjedodžbe ovisno o 
duljini jedrene rute.

Mobirise

Arhiva Rezultata

Pregledajte rezultate trening lige kroz prosle sezone.


Adresa

Ivana Zajca 2
20000 Dubrovnik, Hrvatska

Kontakt

Email: jd-orsan@du.t-com.hr
Phone: +385 (20) 435922
Fax: +385 (20) 435922